Vakantie in Vlissingen

De stad Vlissingen ligt aan de Westerschelde in de Nederlandse provincie Zeeland. Je kan er niet alleen een zalige zonvakantie op het strand doorbrengen, maar er valt nog heel wat andere dingen te beleven in dit gezellige vissersdorp.

Bezienswaardigheden in Vlissingen

Vlissingen staat bekend voor de langste boulevard van Nederland. Je kan er heerlijk wandelen met zicht op het water. Vanop het strand of op één van de terrassen zie je van erg dichtbij de voorbij varende schepen. Bijzonder! Vanuit het centrum van Vlissingen kan je ook de rust opzoeken door langs de kustlijn richting Zoutelande te wandelen. 

vakantie in zeeland bezienswaardigheden vlissingen

Op het einde van de Boulevard de Ruyter bevindt zicht het Keizersbolwerk, een bastion dat dateert uit de zestiende eeuw, met daaronder de kazematten. MuZEEum is het Zeeuws Maritiem museum aan de jachthaven in Vlissingen waar je alles te weten kan komen over het maritieme heden en verleden van Zeeland.

vakantie in zeeland bezienswaardigheden vlissingen  muZEEum

Het museum is onder andere gevestigd in het Lampsinshuis met op het dak een opvallende uitkijktoren. Reder Cornelis Lampsins zag in de zeventiende eeuw vanop deze toren zijn schepen aankomen. Ook nu nog kan je er genieten van het prachtige uitzicht op de Westerschelde en de Jachthaven Michiel de Ruijterhaven die bestemd is voor de pleziervaart.

vakantie in zeeland bezienswaardigheden vlissingen jachthaven

Op vijf minuutjes wandelen van de jachthaven ligt het museumschip de Mercuur in het Dok van Perry. Dit schip werd onlangs verplaatst en zou in april 2022 terug te bezichtigen zijn. Kijk vooraf even op de website naar de openingsuren.

vakantie in zeeland bezienswaardigheden vlissingen museumschip mercuur

De haven van Vlissingen maakt deel uit van North Sea Port, het havengebied dat zich uitstrekt tot in Gent. Het is een logistiek knooppunt van waar goederen naar gans Europa doorstromen. Ben jij benieuwd hoe het reilen en zeilen in zo’n haven eraan toe gaat? Dan moet je zeker een rondvaart boeken zodat je de haven kan bezoeken op plaatsen waar je normaal gezien niet mag komen.

Zoals je ziet valt er heel wat te doen in Vlissingen. Hier vind je nog meer tips en bezienswaardigheden in Vlissingen terug.

Bijzonder overnachten in Vlissingen

Mijn meest bijzondere slaapplek tot nu toe ligt in Vlissingen. Echt een pareltje én op een unieke locatie! Het is misschien wel het meest opvallende gebouw op de boulevard in Vlissingen: de Gevangentoren. Deze toren maakte vroeger deel uit van de stadspoort van Vlissingen. Destijds was er nog een tweede toren en een poortgedeelte in het midden maar die zijn helaas afgebroken. In de overgebleven toren  was vroeger een gevangenis ondergebracht.

vakantie in zeeland uniek overnachten vlissingen

De toren is gerenoveerd tot een restaurant met erboven een unieke slaapplek. Op de eerste verdieping is een gezellige leefruimte met zithoek, eettafel en keukentje ondergebracht. Vanop deze verdieping kan je naar buiten stappen en genieten van een fenomenaal uitzicht. Het terras gaat helemaal rond de toren dus je hebt er echt een 360 graden panoramisch uitzicht. ’s Avonds kan je er genieten van de ondergaande zon en ’s morgens kan je er ontbijten met zicht op zee. Heerlijk!

vakantie in zeeland bijzonder overnachten vlissingen

Op de bovenste verdieping is de slaapkamer en de badkamer ondergebracht. Het bed in deze torenkamer is op een verhoging geplaatst zodat je vanuit je bed door de ronde ramen naar zee kan kijken. Echt magisch! Deze unieke slaapplek is niet goedkoop, maar je krijgt er wel wat voor terug. Voor een bijzondere gelegenheid is het echt ideaal. Of probeer net zoals mij last minute een verblijf in deze unieke toren te boeken tegen een leuke korting. 

vakantie in zeeland origineel overnachten vlissingen

Eten en drinken en Vlissingen

Er zijn heel wat restaurants en bars in Vlissingen. Daarnaast heb je er ook de strandpaviljoenen Pier 7 en Panta Rhei waar het erg gezellig vertoeven is. Hier zit je echt op de eerste rij aan het strand. Deze strandpaviljoen vind ik trouwens veel gezelliger dan die bij ons in België. Moet je zeker eens proberen dus! Daarnaast kan ik je ook Brasserie Evertsen aanraden. Die ligt aan de jachthaven en vanop het terras kan je de boten zien vertrekken en aankomen. 

vakantie in zeeland eten drinken vlissingen

In de omgeving van Vlissingen

Een bezoek aan het pittoreske Veere mag niet ontbreken wanneer je op vakantie bent in Zeeland. Het gezellige stadje met kasseistraatjes, de jachthaven en de ligging aan het Veerse Meer zijn echt een perfecte combinatie.

vakantie in zeeland bezienswaardigheden veere

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en je kan er makkelijk een dagje doorbrengen. Maak er zeker een stadswandeling langs de mooie grachtenpanden en andere monumentale gebouwen zoals het stadhuis en de Oostkerk. Daarnaast behoren de beklimming van de abdijtoren “Lange Jan” en een bezoek aan het Zeeuws museum tot de populairste bezienswaardigheden in Middelburg.

Westkapelle is een dorp dat op het meest westelijke punt van het voormalige eiland Walcheren ligt. Het dorp staat bekend omwille van zijn twee vuurtorens: vuurtoren het “Hoge Licht” ligt wat verderop landinwaarts  en vuurtoren “Noorderhoofd” ligt vlak aan zee.

vakantie in zeeland vuurtoren westkapelle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *