Op verkenning in het vestingstadje Veere

Veere is een historisch stadje aan het Veerse Meer in de Nederlandse provincie Zeeland. De rijke geschiedenis van de stad gaat al terug tot de dertiende eeuw en zie je nog steeds terug in de vele monumentale gebouwen dat het kleine stadje rijk is. Daarnaast is er ook een mooi natuurgebied rondom Veere. Dit vestingstadje moet je dus zeker bezoeken tijdens je vakantie in Zeeland!

Parkeren in Veere

Parkeren in het centrum van Veere is niet bepaald goedkoop. De parkeerplaatsen Oranjeplein, Kanaalweg of Bastion zijn betalend. Op amper tien minuten wandelen van het centrum is er echter een gratis parking aan de Veerseweg 26. Deze parking is zelfs een goed startpunt om een wandeling te maken.

Wandelen in Veere

Deze wandeling in Veere is ongeveer 4,5 kilometer lang en brengt je langs het centrum van het vestingstadje en het prachtige buitengebied van Veere.

Wandel vanuit de parking via de Sluisweg richting het sluizencomplex in Veere. Van hieruit kan je langs het water verder wandelen richting het centrum. Wanneer je parkeerplaats Kanaal gepasseerd bent zie je twee historische kanonnen. Wandel verder via Torenwal en geniet van het uitzicht op het Veerse Meer. De bankjes nodigen hier echt uit om even plaats te nemen.

vakantie zeeland veerse meer veere wandelen

Aan Havenhoofd kan je de veerdienst tussen Veere en Kamperland nemen. Bekijk hier de afvaarttijden voor je bezoek. Op deze locatie vind je ook de monumentale Campveerse Toren. De toren werd gebouwd als onderdeel van de vesting van Veere en is ondertussen al 500 jaar in gebruik als herberg. Hiermee is het één van de oudste herbergen van Nederland. De torenkamer is zelfs ingericht als suite waar je op een bijzondere manier kan overnachten in een authentiek kader.  

vakantie zeeland veerse meer veere wandeling

Wandel verder langs de jachthaven en dan passeer je langs het Museum Veere waar je alles te weten kan komen over de geschiedenis van het vestingstadje. Het museum is gevestigd in de Schotse huizen “Het Lammmeken” en “In den Struys” aan de Kaai die lange tijd in handen waren van Schotse kooplieden.

vakantie zeeland veerse meer veere stadhuis

Wat verderop kan je links de Markt inwandelen. Hier valt onmiddellijk het stadhuis op dat dateert uit de vijftiende eeuw. Het heeft een prachtige voorgevel en één van de mooiste beiaarden van Nederland. Op het gezellige marktplein is het goed vertoeven en kan je genieten van een lekker hapje of drankje in één van de horecazaken. Ontdek verder de gezellige straatjes in het centrum.

vakantie zeeland veerse meer veere markt

Via de Kerkstraat wandel je richting de Grote Kerk. Deze imposante kerk uit de veertiende eeuw is echt een blikvanger voor het kleine stadje. Van ver kan je dit reusachtige gebouw zien wanneer je een bezoek brengt aan Veere. Momenteel heeft de kerk een culturele functie.

vakantie zeeland veerse meer veere wandelen

Wandel vervolgens verder via de Kapellestraat terug richting de Kaai. Via de ophaalbrug Koningin Beatrix kan je het centrum verlaten en het Bastion van Veere gaan ontdekken. De Stenen Beer is een oud bastion dat dateert uit de tijd van Napoleon. Je kan er nu gewoon wandelen over de oude stadswallen. Het mooie buitengebied van Veere is een prachtig natuurgebied dat je via een voetveer verder kan gaan verkennen. Je ziet er ook van ver de molen de Koe opduiken.

vakantie zeeland veerse meer veere wandeling
vakantie zeeland veerse meer veere wandelen

Stap via Molenwal en Warwijcksestraat de straat Het Singeltje in. Via dit rustige weggetje krijg je een mooi uitzicht op Veere. Geniet van de prachtige landelijke omgeving. Wandel tenslotte verder tot aan de Veerseweg en draai dan rechtsaf richting de parking.

vakantie zeeland veerse meer veere wandelen

Cafés en restaurants in Veere

De gezelligste locaties om iets te eten of drinken in Veere zijn de Markt of de Kaai. Hier heb je bovendien een prachtig zicht op de jachthaven. Meer tips en bezienswaardigheden in Veere kan je terugvinden op de website van Toerisme Zeeland.

Wat te doen in de omgeving

Hier kan je meer inspiratie terugvinden voor een vakantie in Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *