Hippe citytrip naar Oostende

Oostende is meer dan een populaire badplaats aan onze Belgische kust. De stad staat ook bekend voor haar vele mooie street art kunstwerken. Ideaal dus voor een trendy citytrip aan zee!

The Crystal Ship

In 2016 werd het Crystal Ship kunstenfestival voor het eerst georganiseerd in Oostende. Sindsdien wordt de stad letterlijk en figuurlijk jaarlijks extra in de verf gezet met nieuwe street art kunstwerken. Ondertussen vind je er al tientallen werken terug van bekende en minder bekende kunstenaars. The Crystal Ship is uitgegroeid tot het grootste festival van Europa rond kunst in open ruimte.

citytrip oostende street art jaune
Jaune

Op de website van de stad Oostende kan je een plan downloaden met de locaties van alle kunstwerken. Dit plan kan je ook gratis afhalen op de dienst voor toerisme, dat zich tegenover het Casino bevindt. Op dit kaartje is zelfs speciale fietsroute (26km) en wandelroute (11km) uitgestippeld zodat je de mooiste street art kunstwerken makkelijk kan ontdekken. 

citytrip oostende street art ben slow
Ben Slow

Zelf ging ik te voet op ontdekkingstocht door de stad. Mijn favoriete kunstwerken waren de vuilnismannetjes van Jaune, de hommage aan Arno van Helen Bur, het portret van een Oostends koppeltje van Ben Slow en de piramide van knaagdieren van ROA ,de wereldberoemde street art artiest uit Gent.

citytrip oostende street art roa
ROA

De wandelroute gaat ook even naar Oosteroever. Dit nieuwe trendy stadsdeel van Oostende is nog volop in ontwikkeling. Je geraakt er via de gratis overzetboot die vertrekt aan de Visserskaai. Ook hier vind je enkele mooie kunstwerken terug zoals de 3D vazen van Leon Keer en het portret van een visser van Guido van Helten.

citytrip oostende street art guido van helten
Guido van Helten

Hip hotel in Oostende

Bij een hippe citytrip hoort uiteraard een hippe verblijfplaats. Het Upstairs Hotel past volledig in dit plaatje. Dit trendy urban hotel heeft een mooie industriële inrichting. Deze hippe hotspot past perfect binnen de street art sfeer van Oostende. Bovendien ligt het hotel op amper 100 meter van het strand. Wat wil je nog meer?

citytrip oostende hip trendy upstairs  hotel

Een grote glijbaan in de lobby bijvoorbeeld! Deze leuke extra ga je ongetwijfeld appreciëren. De kamers zijn allemaal met een leuke speelse toets ingericht. Het interieur maakt het hotel echt uniek. Wil je graag een kamer met een ruim terras met zeezicht? Kies dan voor de penthouse!  

citytrip oostende hip trendy upstairs  hotel
citytrip oostende hip trendy upstairs  hotel

Meer tips voor een vakantie in Oostende

Zoek je nog meer inspiratie voor een bezoek aan Oostende? Kijk dan even naar mijn andere tips voor een onvergetelijke vakantie in Oostende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *