Wandelen in het Prinsenpark in Retie

Het Provinciaal Groendomein Prinsenpark ligt in de Antwerpse gemeente Retie en is maar liefst 215 hectare groot. Het domein bestaat uit bossen, heidegebieden, weilanden en vijvers. Het gebied maakte vroeger deel uit van het Koninklijk Domein der Kempen. In 1972 verkreeg de provincie Antwerpen de eigendom en kreeg het de naam Prinsenpark. Dit jaar vierde het dan ook zijn vijftigste verjaardag.

Het Prinsenpark is een speeltuin voor mens en dier. Je kan er onder andere reeën, vossen, eekhoorntjes en verschillende vogelsoorten spotten. Het gebied werd bovendien bekroond met een Green Flag Award. Dit is een internationale erkenning die toegekend wordt aan groene ruimten die op een extra duurzame manier beheerd worden.

wandelen prinsenpark retie kempen

Wandelingen in het Prinsenpark

Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld die allemaal vertrekken vanuit de gratis parking aan de Kastelsedijk 5 in Retie. De wandelingen zijn tussen 1 en 9 kilometer lang en er is een rolstoeltoegankelijke route van 2,1 kilometer. Voor kinderen zijn er speciale routes uitgestippeld en ze kunnen er ook ravotten in het speelbos of de verschillende speelzones. Vaak zijn er ook educatieve zoektochten uitgestippeld voor kinderen. Aan het informatiebord aan de parking kan je de routes terugvinden en je kan er ook een kaartje meenemen. Hier kan je ook een plattegrond met de wandelingen in het Prinsenpark terugvinden.

wandeling prinsenpark retie kempen

Er zijn sanitaire voorzieningen aanwezig in het bezoekerscentrum naast de parking. In het park zijn er verschillende picknickbanken waar je even halt kan houden. Honden zijn toegelaten in het gebied mits ze aangelijnd zijn. Er is een speciale hondenlosloopzone aan de rechterkant van de hoofdingang.

wandelroute prinsenpark retie kempen

Mijn favoriete wandeling in het Prinsenpark is de gele wandelroute van 9 kilometer. Deze gaat niet enkel door de bosrijke omgeving, maar ook langs open weilanden waar je een prachtig weids uitzicht hebt. Daarnaast passeert de route ook langs verschillende vijvers en vogelkijkhutten. Kortom het is een heel afwisselende wandeling die je langs de mooiste plekje van het Prinsenpark brengt!

wandelen prinsenpark retie kempen

Er lopen ook enkele wandelknooppunten door het Prinsenpark. Als je dus liever zelf een route samenstelt aan de hand van de bekende knooppunten, kan dat ook makkelijk. Knooppunt 135 bevindt zich aan de parking.

Fietsen naar het Prinsenpark

Fietsknooppunt 94 ligt aan de hoofdingang van het Prinsenpark dus dat is ideaal als je graag een fietstocht combineert met een wandeling in het Prinsenpark.

herfstwandeling prinsenpark retie kempen

Meer informatie over het Prinsenpark

Op de website van de Provincie Antwerpen kan je meer informatie over het Prinsenpark in Retie terugvinden.

wandelroute prinsenpark retie kempen
wandelen prinsenpark retie kempen
wandeling prinsenpark retie kempen
wandelroute prinsenpark retie kempen

Meer wandeltips in de omgeving van het Prinsenpark

Mijn favoriete wandelroutes in Mol heb ik verzameld in een handig overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *