Stripheldenpret in Middelkerke

Zoek je nog inspiratie voor een leuke vakantie met het ganse gezin? Dan is Middelkerke echt een aanrader! Je kan er een dagje aan het strand combineren met een leuke zoektocht naar de verschillende striphelden die zich in de gemeente bevinden.

Stripfestival in Middelkerke

Middelkerke is dé stripgemeente van België waardoor het een ideale bestemming is voor een strandvakantie met de kinderen. Hier wordt ook al sinds 1987 jaarlijks het Stripfestival georganiseerd. Wil je komende zomer naar de kust? Dit jaar vindt het festival plaats van 24 juli t/m 16 augustus 2021.

stripgemeente middelkerke urbanus belgische kust vakantie kinderen

Stripstandbeelden op de Zeedijk

Verspreid over de ganse lengte van de Zeedijk van Middelkerke vind je verschillende stripstandbeelden terug. Van Urbanus, langs Jommeke en Flip tot Jerom. Pure nostalgie! Ik schrok er ook van hoeveel verschillende strips er wel niet zijn als je ze zo allemaal op een rijtje tegenkomt. Als kind was ik vooral fan van Jommeke en Suske en Wiske. Wedden dat jouw favoriete stripheld er ook tussen staat?

stripgemeente middelkerke belgische kust vakantie kinderen agent 212

Stripmuren

In Middelkerke kan je ook enkele leuke stripmuren spotten. Trek erop uit en wie weet kom je wel de Kiekeboes, Suske en Wiske, Robbedoes en Kwabbernoot, Nero of Lucky Luke tegen!

stripgemeente middelkerke kiekeboe belgische kust vakantie kinderen

Stripkunstwerken

Jommekefans kennen waarschijnlijk het stripalbum “De Straalvogel” nog wel. Wist je ook dat enkele jaren geleden zelfs een speciaal Jommeke album “Missie Middelkerke” verschenen is? Het vliegtuig van Jommeke is geland in het Normandpark in Middelkerke. In de straalvogel kan je nu zelfs plaatsnemen achter het stuur. Wedden dat de kinderen dit leuk zullen vinden? Het park is bovendien een leuke plek voor een picknick.

stripgemeente middelkerke jommeke belgische kust vakantie kinderen

Voor het woon- en zorgcentrum De Ril in Middelkerke bevindt zich een reuzegrote Cowboy Henk. Je verwacht het niet meteen op die plek maar het is zeker een ommetje waard.

stripgemeente middelkerke cowboy henk belgische kust vakantie kinderen

In de deelgemeente Westende kan je op de foto met Tante Sidonia. Op de Zeedijk ter hoogte van de Meeuwenlaan kan je plaatsnemen op de selfiebank naast dit prachtig kunstwerk.

stripgemeente middelkerke sidonia belgische kust vakantie kinderen

Wie is jouw favoriete stripheld?

Meer tips voor een vakantie aan de Belgische kust

Hou jij ook zo van de zee? Lees dan zeker mijn andere tips voor een vakantie aan de Belgische kust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *