Wandeling van het jaar 2022

Dit jaar verkoos de provincie Antwerpen Scherpenbergen-De Hutten tot wandeling van het jaar 2022. De wandelroute is 14 kilometer lang en gaat door het Natuurpark Grote Netewoud. De route gaat grotendeels over het grondgebied van Meerhout maar komt ook een stukje in Geel.

De route is quasi volledig onverhard en voert je langs de mooiste plekjes van het Grote Netewoud: de meanderende Nete, een fraai heidelandschap, bosgebieden en landduinen. Je wandelt dus door een erg afwisselend landschap dat zeker niet gaat vervelen. Trek jij ook op ontdekkingstocht door de Kempen nadat je de foto’s in dit blogbericht gezien hebt?

De wandelroute

Aangezien dit natuurgebied bijna in mijn achtertuin ligt ben ik er al vaak gaan wandelen. Maar deze exacte route had ik nog niet gestapt dus dat moest ik dan toch even uittesten. De route gaat via de bekende wandelknooppunten 71 – 18 – 85 – 86 – 92 – 95 – 96 – 98 – 99 – 23 – 24 – 2 – 3 – 25 – 62 – 63 – 80 – 17 – 63 – 22 – 21 – 38 – 41 – 37 – 36 – 35 – 95 – 17 – 18 – 71. Hier kan je ook de wandelkaart downloaden.

Parkeren

Parkeren vlakbij het eerste wandelknooppunt 71 kan op een kleine parking die op de hoek van de Molseweg en Lil ligt in Meerhout. Bekijken hier de andere parkeermogelijkheden in de buurt. Mocht je de route liever op een ander punt aanvatten, dan kan dat ook aan knooppunt 96 en tussen knooppunten 38 en 41 (Lissenvijver) want daar zijn ook parkings.

Iets drinken tijdens de wandeling

Aan knooppunt 71 ligt het bezoekerscentrum Grote Netewoud dat gevestigd is in een gerenoveerde watermolen die dateert uit de zeventiende eeuw. Hier kan je niet enkel terecht voor meer informatie over het natuurgebied, maar je kan er ook iets drinken.

Voor kinderen is er ook het Totterpad uitgestippeld. Dat is een avontuurlijke route van 1,6 kilometer langs onder andere een boomstambrug en stapstenen door de vijver.

Onderweg kan je op twee plaatsen een tussenstop maken om iets te drinken. Vlakbij knooppunt 17 ligt Taverne Luihoeve en tussen knooppunt 38 en 41 passeer je langs het Sport- en Recreatiecentrum Lissenvijver.  

Wat te doen in de omgeving

Meer wandeltips in de omgeving van Meerhout:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *