Op reis doorheen het Hergé museum

In het Waals-Brabantse Louvain-la-Neuve is het Hergé museum gevestigd. In het museum maak je een reis doorheen het werk van Georges Remi, alias Hergé, één van de meest toonaangevende figuren uit de stripwereld. Zijn belangrijkste creatie is uiteraard stripfiguur Kuifje.

herge museum kuifje strip

Bezoek aan het Hergé museum

Architectuurliefhebbers gaan het gebouw op zich al de moeite waard vinden voor een bezoek. Het bijzondere gebouw werd ontworpen door de Franse architect Christian de Portzamparc. Via een loopbrug wandel je het het museum binnen. Het lijkt wel alsof je op een boot stapt. Ook in het museum zelf komen die loopbruggen terug tussen de verschillende zalen die je kan bezoeken.

herge museum kuifje stripverhaal

In deze zalen krijg je honderden originele schetsen, tekeningen, stripboeken en voorwerpen te zien uit de verhalen van Kuifje. Ook de belangrijkste personages uit de avonturen van Kuifje komen aan bod. Het museum neemt je mee op reis naar een wereld zonder grenzen: van oude beschavingen tot in de ruimte. Pure nostalgie!

herge museum kuifje stripboek

Het museum is geschikt voor alle leeftijden. Als kind heb ik veel stripverhalen van Kuifje gelezen dus het was fijn om de verhalen opnieuwe te beleven. Ik wist trouwens niet dat Kuifje zo’n internationaal succes was.

herge museum kuifje strip

Elke eerste zondag van de maand krijg je gratis toegang tot het museum. Ook wanneer je een museumpas hebt, kan je het Hergé museum gratis bezoeken. Het museum kan je het best ontdekken via een audiogids die je vooraf al kan downloaden. In het Hergé museum is ook een restaurant en boekenwinkel aanwezig. Meer informatie kan je terugvinden op de website van het Hergé museum.

herge museum kuifje stripverhaal
herge museum kuifje stripboek

Meer tips voor stripliefhebbers

Stripliefhebbers opgelet! In Brussel kan je het Stripmuseum bezoeken en in Middelkerke kan je heel wat striphelden spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *